среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Познати

Дан Билзериан објаснува зошто некои богати луѓе не се среќни

Дан Билзериан објаснува зошто некои богати луѓе не се среќни

Постојат голем број на богати луѓе кои имаат се, но се многу депресивни. Поради тоа многу од нив постојано пијат алхохол или пак конзумираат наркотици. Иако на прв поглед тоа изгледа дека е навистина чудно да имате се, а пак да сте незадоволни, но тоа е сепак честа појава.

Според психолозите, сите од нас целиме да постигнеме нешто што сме го посакувале, и кога ќе го постигнеме достигнуваме среќа. Додека кај богатите луѓе тоа не е така бидејќи тие може да си дозволат се.

Еден од богатите луѓе, кој е познат по неговиот животен стил, Дан Билзериан, објаснува нешто повеќе за оваа тема.

-Слаткото никогаш не е слатко, ако претходно не сте пробале нешто горчливо. Парите можат да ви купат задоволство, но не и среќа. Секогаш тежнееме да постигнеме нешто повеќе од она што го имаме. Ако сте возеле БМВ и потоа земете Ферари, после одредено време БМВ нема да ве задоволува. Проблемот кога имате многу пари е кога ќе пробате се што е најдобро и најквалитетно, па после одредено време нема да ве задоволува ништо и тука веќе станувате несреќни.

Коронавирус