четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 200
home Познати

БОРБАТА ЗА СТАРАТЕЛСТВО СЕ УШТЕ НЕ Е ГОТОВА: Поранешниот сопруг на Тања Савиќ се враќа во Србија, ангажирал тим адвокати

БОРБАТА ЗА СТАРАТЕЛСТВО СЕ УШТЕ НЕ Е ГОТОВА: Поранешниот сопруг на Тања Савиќ се враќа во Србија, ангажирал тим адвокати

Борбата за старателство над децата меѓу Тања Савиќ и нејзиниот сопруг Душан Јованчевиќ се чини дека се уште не е завршена.

Иако синовите беа вратени кај пејачката од Австралија на почетокот на летото по наредба на судот, нејзиниот сопруг, како што пишуваат локалните медиуми, наскоро ќе дојде во Белград каде ќе се обиде да ги врати наследниците пред српските државни органи. Тој и неговиот адвокатски тим започнуваат процес за заедничко старателство над децата.

Според медиумски извори, Душан подготвил докази што ќе ги презентира за време на спорот и ќе покаже дека е родител кој се грижи за децата на вистински начин и дека не заслужува да биде одвоен од децата. Тој има право да го стори тоа затоа што децата, но тој е и граѓанин на Србија.

– Душан е очаен затоа што е разделен од своите синови. Тој се обидува да има што е можно подобар однос со Тања заради децата за да може да ги слушне и види барем преку видео повик. Тој наскоро ќе дојде во Белград за да докаже дека го заслужува истото право да биде чувар на неговите синови. Тоа воопшто не и се допаѓа на Тања бидејќи смета дека наследниците треба да бидат со неа. Меѓу нив ќе има повеќе проблеми – тврди извор близок до семејството Савиќ.

Душан ги потврди овие наоди.

– Сигурно нема да се откажам од моите деца. Јас ќе се борам за нив. Ќе се борам за правда и вистина додека живеам. Работам на тоа цело време. Топката веќе се тркала. Тоа е бавен процес, но така оди – рече Душан.

Коронавирус