понеделник, 30. ноември 2020. Вести денес: 0
home Познати

Бекам се прости од Коби Брајант: „Моите зборови не се доволни да опишам што чувствувам!“

Бекам се прости од Коби Брајант: „Моите зборови не се доволни да опишам што чувствувам!“

Поранешниот фудбалски ас Дејвид Бекам е шокиран од веста за трагично починатиот кошаркар Коби Брајант.

Тој ја сподели емотивната порака на социјалните мрежи, каде напиша дека оваа лоша вест многу го растревожила и едвај избрал зборови за да се обрати.

 

View this post on Instagram

 

It’s taken me hours to work out what to write and still my words won’t ever be enough to describe how I am feeling after the tragic loss of Kobe. This was one special athlete, husband, father and friend. Having to write these words is hard enough but also knowing we have lost an amazing human being and his beautiful and talented daughter Gianna is heartbreaking. The commitment Kobe showed to his sport was inspiring, to go through the pain and to finish a game off like only he could inspired me to try to be better. Sometimes I would only go to games just to watch that clock go down to the last 2:00 minutes knowing that we were about to witness something special. Kobe always talked about Vanessa and his beautiful girls and how proud he was of them. Kobe’s passion was his family and basketball. He was determined to inspire the next generation of boys and girls to embrace the sport that he loved. His legacy will live on. My family’s love and prayers go out to Vanessa and the girls, to Kobe’s basketball family, and of course to the families of those who were tragically lost with him yesterday… ??

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

“Ми требаа часови да видам што да напишам и сè уште моите зборови не можат да опишат доволно што чувствувам после трагичното губење на Коби. Тој беше специјален спортист, сопруг, татко и пријател. Пишувањето на овие зборови е доволно тешко, но исто така знаејќи дека изгубивме прекрасно човечко суштество и убавата и прекрасна ќерка Џиана го крши срцето. Посветеноста на Коби на неговиот спорт беше инспиративна, да ги поминувам болките и да ја завршам играта за да може да ме инспирира да се обидам да бидам подобар. Гледам дека часовникот се спушта до последните 2:00 минути знаејќи дека ќе бидеме сведоци на нешто посебно. Коби секогаш зборуваше за Ванеса и неговите убави девојки и колку е горд што е за него страста беше неговото семејство и кошарката.Тој беше решен да инспирира нова генерација момчиња и девојчиња да го прифатат спортот што тој го сакаше. Неговото наследство ќе живее понатаму .Љубовта и молитвите на моето семејство се упатени кон Ванеса и девојчињата, неговото кошаркарско семејство и секако на семејствата на оние кои трагично загинаа со нив “,напиша Бекам.

Коронавирус