сабота, 30. мај 2020. Вести денес: 9
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Музика

Тајна чувана 31 година: Големиот хит на Оливер бил наменет за Здравко Чолиќ

Тајна чувана 31 година: Големиот хит на Оливер бил наменет за Здравко Чолиќ

Хрватскиот музичар Тончи Хулиќ пред концертот со Загребската филхармонија првпат зборуваше како еден голем хит кој бил наменет за Здравко Чолиќ завршил во рацете на сега починатиот Оливер Драгоевиќ.

Во прашање е легендарната нумера од 1988 година – „Шта то беше љубав“.

За Оливер сум напишал три песни и сите тие биле кариерски. Зденко Рујниќ, мојот најблизок соработник и татко во музичка смисла, ме праша дали имам песна за Оливер. . Тој за првпат во 1988 година тој стана директор на Сплитскиот фестивал и му требаше песна токму за Оливер. Не му беше пријатно тој како директор да ја напише. Од Марина Туцаковиќ и од нејзиниот сопруг Фута ја земав лично сам „Шта то беше љубав“, кои ја напишале за Здравко Чолиќ. Ја слушнав и ја барав да му ја покажам на Зденко и така таа песна заврши во рацете на Оливер, наместо кај Здравко, изјавил Хулиќ пред скоро време за хрватските медиуми.

Коронавирус