сабота, 30. мај 2020. Вести денес: 90
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Музика

Победникот на Евровизија веќе се знае- еве колку се шансите Македонија до година да биде домаќин!

Победникот на Евровизија веќе се знае- еве колку се шансите Македонија до година да биде домаќин!

Во денешното полуфинале се наоѓаат две држави, кои според обложувалниците веќе со месеци се најголеми фаворити за победа на Евровизија.

Обложувалниците на денот на полуфиналето најголеми шанси за пласман во финалето им даваат на Холандија, Шведска, Русија, Азербејџан, Швајцарија, Малта, Норвешка, Македонија, Ерменија и Данска.

Со обработка на податоците од различни обложувалници, шансите за поминување во финалето се искажани во проценти. Холандија и Шведска најдобро котираат со по 94 проценти.

Веднаш зад нив се наоѓа Русија со 93 проценти, а на седмото место е Македонија со 71 проценти шанси.

Ист процент има и Норвешка, додека на деветтото место е Ерменинја со 59 проценти.

На десеттото место е Данска со 52 проценти.

Коронавирус