среда, 7. декември 2022. Вести денес: 42
home Музика

ОБЈАВЕНО Е ПО КОЛКУ ГЛАСОВИ ОСВОИЈА ФИНАЛИСТИТЕ НА „ЅВЕЗДИТЕ НА ГРТАНД“: Вртоглава бројка освои Махир Мулалиќ – еве по колку освоија македонските кандидати

ОБЈАВЕНО Е ПО КОЛКУ ГЛАСОВИ ОСВОИЈА ФИНАЛИСТИТЕ НА „ЅВЕЗДИТЕ НА ГРТАНД“: Вртоглава бројка освои Махир Мулалиќ – еве по колку освоија македонските кандидати

Кога беше објавено дека Махир Мулалиќ го освои првото место од оваа сезона во „Ѕвездите на Гранд“, Саша Поповиќ објави дека за него пристигнале неверојатни 136.428 гласови, додека за второпласираниот Исак Шабановиќ 133.510 гласови.

Сега е објавен и целиот список, и може да се види кој кандидат, колку гласови добил.

На тетото место се најде Валентина Кузмановиќ со 66.720 гласови, макдонскиот кандидат Мите Стоилов со 50.081 гласови се најде на високото четврто место, потоа следеа Зорја Пајиќ 22.384, Марија Груевска 20.811, Садик Хасановиќ 17.568, Бојан Павловиќ 13.203, Белман Хусеинефендиќ 5.310 и Кристиња Тодоровиќ 5.228 гласови.

Во првите десет не се пласираа Мухарем хадровиќ 5.018, Немања Петровиќ3/540, Александар и Димитрије Казиќ 2/753, Мартин Ајдаревиќ 2.014, Ивана Богичевиќ 1.253 гласови.

Најмалку гласови од публиката освои Селма Селимовиќ 1.112,

Qatar 2022