среда, 20. јануари 2021. Вести денес: 169
home Музика

Ново изненадување од „Tamburitzans“: „Земјо македонска“ одекна во Флорида од грлата на Американци (ВИДЕО)

Ново изненадување од „Tamburitzans“: „Земјо македонска“ одекна во Флорида од грлата на Американци (ВИДЕО)

За најстариот американски ансамбл „Tamburitzans“, македонската публика слушна откако дел од неговите членови ја испеаја „Ој, Јано Јано“. Но, таа песна не е единствената македонска песна кои тие ја знаат. На вечера во ресторан во Санкт Петербург, Флорида, во чест на неговиот сопсвеник ја испеаја и „Земјо македонска“.

Слушнете како звучи тоа:

Коронавирус