четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 122
home Музика

Чола открива: Кои се Јасмина, Емили, Рушка и Кристина од неговите песни?

Станува збор за познатата кантавторка Кристина Ковач  која со сестра и Александра некогаш беа дел од составот К2. 
Чола открива: Кои се Јасмина, Емили, Рушка и Кристина од неговите песни?

Песните на славниот поп пејач Здравко Чолиќ неретко се именувани по женски имиња .

Низ цела поранешна Југославија се пееја песните за Емина, Рушка, Есма, Анџела, Милена, Кристина, па Чола конечно отркива дали спомантите дами се од „реалниот живот“.

– Ниту една песна не е за реална жена, освен Кристина, открива Здравко, а потоа објасни за која Кристина станува збор.

– Корнелија Ковач ја посвети песната на својата ќерка – истакна Чолиќ.

Станува збор за познатата кантавторка Кристина Ковач  која со сестра и Александра некогаш беа дел од составот К2.

Кристина со години е во продуценските води , а прави композиции за странскиот пазар.

Коронавирус