недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 120
home Скопје

Зоо Скопје нема да работи додека траат мерките за заштита од коронавирусот

Зоо Скопје нема да работи додека траат мерките за заштита од коронавирусот

Во интерес на јавното здравје и по препораките од Комисијата за заразни болести и Министерство за здравство, ве известуваме дека Зоолошка градина Скопје нема да биде отворена за посетители во наредниот период, се додека траат мерките за заштита од Корона вирусот, информираат од скопската Зоолошка градина.

Оттаму додаваат дека во меѓувреме, постојано ќе ги дезинфицираат живеалиштата на животните во градината.

Коронавирус