недела, 17. ноември 2019. Вести денес: 44
Во живо

Годишна конференција на УМС: Младите за обнова на Македонија

home Скопје

Змија влегла во амбулантата во Ѓорче Петров, пациентите бегале испаничени

Змија влегла во амбулантата во Ѓорче Петров, пациентите бегале испаничени

Во амбулантата во општина Ѓорче Петров влегла змија, а пациентите испаничени избегале надвор, објави А1он.

Изутринава, додека имало десетина пациенти кои чекале на ред за преглед, влегла змија во бараката при што настанала паника. Исплашени и со викање истрчале надвор.

Од ДСЗИ кои биле повикани во објектот информираат дека е направен вонреден инспекциски надзор уште во април 2018 година во истиот објект и дека со решение го задолжиле сопственикот ЈЗУ Здравствен дом Скопје за адаптација или реновирање на објектот , објави порталот.

Сепак, бараките не се адаптирани ниту реновирани, а ваквата состојба е речиси идентична во многу здравствени објекти низ државава.