четврток, 29. октомври 2020. Вести денес: 139
Во живо

Народот против загадувањето на воздухот, протести организирани од ВМРО-ДПМНЕ во 19 часот

home Скопје

Завршува 13. Меѓународна ликовна колонија „Скопје“

Завршува 13. Меѓународна ликовна колонија „Скопје“

Со презентација на создадените ликовни дела, вечер во 20 часот во хотел Арка во Старата скопска чаршија свечено ќе биде затворена 13-та Меѓународна ликовна колонија „Скопје”.

На колонијата што ја организираат Музеј на Град Скопје, Град Скопје и Хотел Арка, годинава учествуваат десет ликовни уметници, по пет од Македонија и од странство. Секој од нив е оригинален и посебен според сликарската техника и стилската определба.

На колонијата учествуваа Ахмет Ерман Караѓоз од Северен Кипар, Брита Грасман од Шведска, Сара Дангис од Франција, Денис Јуриј Крашковиќ од Хрватска, Елизабета Маторкиќ од Србија, а од Македонија Крунислав Стојановски, Јана Јакимовска, Елизабета Аврамовска, Зарије Амдиу и Љупчо Бојаров.

Создадените дела ќе бидат изложени и на манифестацијата на Град Скопје за одбележување на Денот на ослободување на Скопје, 13-ти ноември.

(Миа)

Коронавирус