понеделник, 6. февруари 2023. Вести денес: 10
home Скопје

Заврши есенската дератизација во Кисела Вода

Заврши есенската дератизација во Кисела Вода

Општина Кисела Вода заврши со активностите за есенска дератизација за уништување штетни глодари на својата територија. Со акцијата беа опфатени 3863 шахти, во сите месни и урбани заедници.

-Работните активности на терен ги изврши фирмата „Токси вет“, во соработка со ЈП „Водовод и канализација“, преку Секторот за комунални работи, инфраструктура, сообраќај и заштита на животната средина, соопшти Општина Кисела Вода.

Акции за уништување на штетните глодари локалната самоуправа  спроведува двапати годишно, напролет и наесен.