среда, 5. октомври 2022. Вести денес: 81
home Скопје

Затворен за сообраќај дел од булеварот „Илинден“ поради трката „Скопје трча 10М-2018“

Затворен за сообраќај дел од булеварот „Илинден“ поради трката „Скопје трча 10М-2018“

Од 7:30 до 11 часот денеска ќе биде затворен за сообраќај дел од булеварот „Илинден“ поради одржување на трката „Скопје трча 10М – 2018“.

Затворен за сообраќај ќе биде делот од крстосницата со улицата „Аминта III“, кај фонтана „Лотус“ и улицата „Љубљанска“ кај ТЦ „Скопје сити мол“. Сообраќај ќе биде пренасочен по околните улици.

Возилата од јавниот градски превоз кои ја опслужуваат линијата 8, ќе бидат пренасочени по булеварот „Св. Климент Охридски“, а потоа по булеварот „Партизански одреди“. Возилата кои ја опслужуваат линијата со бр. 15А, ќе бидат пренасочени по булеварот „Партизански одреди“.

Автобусите од линиите 15, 15А и 19, а кои го опслужуваат терминалот на улица „Љубљанска“ ќе бидат пренасочени на терминалот на улица „Манапо“. Автобусите од автобуските линии 15, 15А, 19, 7 и 59 кои ќе го користат терминалот на улица „Манапо“ ќе продолжат по улица „Карпошово востание“, улица „Бледски договор“ и потоа ќе продолжат по булеварот „Партизански одреди“.

Коронавирус