недела, 23. јануари 2022. Вести денес: 0
home Скопје

Закани и притисоци во Водовод: Кој не гласа на 30-ти, на први нека се пријави во завод за невработени

Закани и притисоци во Водовод: Кој не гласа на 30-ти, на први нека се пријави во завод за невработени

Се зголемуваат притисоците во јавната адинистрација пред референдумот за промена на името.

Инфомакс тврди дека до редакцијата на порталот пристигнале информации дека во јавното претпријатие „Водовод и канализација“, надредените им се закануваат на вработените дека доколку не излезат на гласање на 30 септември, ќе останат без работа.

Според информациите на Инфомакс, се планира нова системација на работните места во Одделот за наплата, а на сите оние кои што нема да се легитимираат дека изглегле на гласање, ќе им бидат укинати работните места според новата систематизација.

Коронавирус