недела, 12. јули 2020. Вести денес: 42
МЕГА БОМБА

Заев договора да паднат судски предмети, „позадински комбинациите се правени со Катица, Оливер, со Радмила“

home Скопје

Забрана за запирање на возила за доставување стока во централното градско подрачје од 7:30 до 18 часот, Градот со апел да се почитува

Забрана за запирање на возила за доставување стока во централното градско подрачје од 7:30 до 18 часот, Градот со апел да се почитува

Градот Скопје апелира до стопанските субјекти да ја почитуваат забраната за запирање на возилата за доставување стока во централното градско подрачје во периодот од 7:30 до 18 часот.

Советот на Град Скопје на седницата одржана на 19.03.2018 година како една од мерките за намалување на загадувањето на воздухот во градот ја усвои Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за организирање и дефинирање на условите за доставување стока на подрачјето на град Скопје.

Со оваа одлука, трајно се забранува запирање на возилата за доставување стока во централното градско подрачје во периодот од 7:30 до 18 часот.

Парламентарни избори 2020