понеделник, 12. април 2021. Вести денес: 128
home Скопје

За седум дена санкционирани 286 непрописно паркирани возила во општина Центар

За седум дена санкционирани 286 непрописно паркирани возила во општина Центар

ЈП Паркинзи на општина Центар и општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје во иминатите седум дена санкционираа 286 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.

Во периодот од 02.09. до 09.09.2019 година, со помош на специјалните возила „Пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 124 непрописно паркирани возила, а со поставување на механичко средство „Блокатор“ санкционирани се 162 возила кои биле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници-резиденти на секторот во којшто биле паркирани.

-ЈП ПОЦ и Општина Центар континуирано водат грижа за да го доведат во ред сообраќајниот хаос настанат од непрописно паркираните возила на територијата на општина Центар. Потсетуваме на почитување на сообраќајните правила од страна на секој учесник во сообраќајот со цел одржување на ред и безбедност на улиците, се наведува во нивното соопштение.

Коронавирус