сабота, 22. јануари 2022. Вести денес: 2
home Скопје

Второ прскање против ларви од комарци во Скопје

Второ прскање против ларви од комарци во Скопје

Градот Скопје ги известува граѓаните дека во наредниот период ќе се изврши втората фаза од прскањето против ларви од комарци на подрачјето на град Скопје, односно:

Авионската дезинсекција, на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се изврши на 06.08.2018 (понеделник), во раните утрински часови.

Терестричната дезинсекција, на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се изврши на 07.08.2018 (вторник), во текот на денот.

-Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови, во истиот термин. Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите, се наведува во соопштението на Град Скопје.

Коронавирус