четврток, 30. март 2023. Вести денес: 134
home Скопје

Воспитувачката и двете негувателки кои го плашеа детето дека ќе го затворат во шкаф добија само парична казна

Воспитувачката и двете негувателки кои го плашеа детето дека ќе го затворат во шкаф добија само парична казна

Воспитувачка и две негувателки од градинката „Буба мара“ во Ново Лисиче, кои минатиот месец беа обвинети од страна на мајка дека нејзиното тригодишно девојче било малтретирано и плашено дека ќе биде затворано во шкаф, се казнети со парична казна, објави „Деца.мк“.

Директорката на градинката, Елена Устамитова, испратила соопштение во кое се вели:

„По спроведување на дисциплинската постапка (земање изјави од обвинетите, увид во изјавите дадени од родителите на другите деца од групата, нормите утврдени во Протоколот за постапување во случај на настанат инцидент во градинката и член 148 од Законот за заштита на децата) констатирано е дека именуваните сториле повреда според Законот за заштита на деца и член 4 од Протоколот на градинката, за што им е изречена дисциплинска мерка – парична казна.”