среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 171
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Скопје

„Водовод“ објави распоред на цистерните за питка вода кои ќе кружат во Усје, Драчево и околните места

„Водовод“ објави распоред на цистерните за питка вода кои ќе кружат во Усје, Драчево и околните места

ЈП „Водовод и канализација“ информира дека денеска поради уличниот дефект ф-600 мм на Борис Трајковски бб (пред мостот во Драчево), повторно ќе кружат цитерни со за питка вода за граѓаните.

Распоредот на цистерните за питка и техничка вода е следен:

Усје 09-10 часот
Пинтија 10-11 часот
Батинци 11-12 часот
с. Драчево 12-13 часот
н. Драчево 13-14 часот
н. Драчево 09-10 часот
с.Драчево 10-11 часот
с. Д.Лисиче 11-12 часот
с. Студеничани 12-13 часот
с. Морани 13-14 часот

Зависно од населеното место цистерните ќе бидат лоцирани пред училиштата и градинките или на главната улица доколку се работи за засегнатите села.

Коронавирус