четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 187
home Скопје

Водата во Скопје е безбедна и квалитетна за пиење

Водата во Скопје е безбедна и квалитетна за пиење

Од ЈП Водовод и Канализација – Скопје информираат дека водата во главниот град е безбедна и квалитетна за пиење.

Анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола покажале дека резултатите од испитувањата на сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење (Службен весник на РМ, бр.183/18).

Секторот за санитарна контрола во периодот од 11.11.2019 до 15.11.2019 зема 192 примероци за физичко-хемиска и 192 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 48 мерни места во Градот Скопје.

Коронавирус