четврток, 9. јули 2020. Вести денес: 214
МЕГА БОМБА

Еве ја целата листа: Речиси цело семејство Заеви, министри, градоначалници и функционери на СДСМ добија кривични од Боки 13

Во живо

Мицкоски ја промовира програмата на ВМРО-ДПМНЕ во Гази Баба

home Скопје

Во вторник и среда ќе се прска против комарци

Во вторник и среда ќе се прска против комарци

Градот Скопје ги известува граѓаните дека втората фаза од авионската и од терестричната дезинсекција на подрачјето на Скопје против возрасни форми на комарци ќе почне на 11.06.2019 година (авионско) и на 12.06.2019 година (терестрично). 

Имено, авионската дезинсекција на подрачјето на Скопје ќе се одвива на 11.06.2019 година (вторник) и на 12.06.2019 година (среда), во раните утрински часови.

Терестричната дезинсекција на подрачјето на Скопје ќе почне на 12.06.2019 година и ќе заврши најдоцна до 15.06.2019 година (од среда до сабота), во периодот од 23 до 04 часот, наредниот ден.

Доколку временските услови во наведените денови не се поволни, авионската дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден кога времето ќе биде поволно, во истиот термин, а во согласност со тоа ќе се извршува и терестричната дезинсекција.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Парламентарни избори 2020