среда, 1. февруари 2023. Вести денес: 17
home Скопје

Во Скопје фрлени 100 тони сол

Во Скопје фрлени 100 тони сол

Екипите на зимската служба на Град Скопје изминатово деноноќие интервенираа на градските сообраќајници, каде фрлија 100 тони сол.

– Сите градски сообраќајници се чисти и проодни. Интервенирано е на сите мостови, клучки, надвозници, подвозници и високите зони, како и на сите други таканаречени „црни точки“ во градот и критичните точки на градските сообраќајници, соопшти Град Скопје.

Екипите на зимската служба и денеска ја следат состојбата на градските сообраќајници и ќе интервенираат според потребите, согласно со условите на теренот.

Во надлежност на Град Скопје се булеварите и поголемите градски улици, а преостанатите улици се во надлежност на општините и тие се задолжени за нивно чистење и одржување.

Градските власти им препорачуваат на возачите да возат внимателно и да се придржуваат на условите на патот.