вторник, 21. септември 2021. Вести денес: 164
home Скопје

Во петок ќе се прска против ларви од комарци

Во петок ќе се прска против ларви од комарци

Градот Скопје известува дека на ден 30.07.2021 година (петок) ќе се прска против ларви од комарци, според следниот план:

– Авионската дезинсекција против ларви од комарци на подрачјето на градот Скопје ќе се врши на 30.07.2021 година (петок), во раните утрински часови.

– Терестричната дезинсекција против ларви од комарци на подрачјето на градот Скопје ќе се врши на 30.07.2021 година (петок), во текот на денот.

Доколку временските услови не дозволуваат да се прска, авионската дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Коронавирус