среда, 15. јули 2020. Вести денес: 0
home Скопје

Во овие скопски општини е можно воведување на карантин

Во овие скопски општини е можно воведување на карантин

Карантински мерки може да бидат воведени за општини каде има зголемен број на новозаразени.

Тоа се Сарај, Чаир, Гази Баба и Аеродром  каде има поголема концентрација на нови заразени од  периодот на строгите рестриктивни мерки.

Половина од 52 новозаразени (односно 26) во изминатите 24 часа се од Скопје.