сабота, 28. јануари 2023. Вести денес: 0
home Скопје

Во кои скопски општини има најмногу заразени со коронавирус?

Во кои скопски општини има најмногу заразени со коронавирус?

Од почетокот на пандемијата со коронавирус се заразиле 5239 скопјани.

Од нив, во моментов бројот на активни случаи изнасува 1057.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 152
• Аеродром – 132
• Бутел – 65
• Гази Баба – 103
• Центар – 98
• Карпош – 108
• Сарај – 44
• Кисела Вода – 96
• Ѓорче Петров – 73
• Студеничани – 35
• Шуто Оризари – 81
• Арачиново – 19
• Илинден – 17
• Петровец – 8
• Чучер Сандево – 8
• Сопиште – 10
• Зелениково- 5
• Странец – 3