четврток, 28. октомври 2021. Вести денес: 47
home Скопје

Во Ѓорче Петров врие, граѓаните најавуваат протест ако нема одговор за градбата на 17-катниците

Во Ѓорче Петров врие, граѓаните најавуваат протест ако нема одговор за градбата на 17-катниците

НЕМА РЕАКЦИЈА !!!

Ова се нумеричките показатели за градежните парцели на ДУП Јурија Дексион СЗ 24, конкретно за намена А2 – колективно домување згради.

– 19.000 м2 во основа !
– 90.554 м2 бруто развиена површина со намена домување !
– над 2.800 жители !
– над 780 станови !
– НАД 17 КАТА ИЛИ ВИСИНА ОД 58 МЕТРИ !

И тоа само на просторот кај Јурија !
ЗОШТО НЕМАШЕ ЈАВНО ИЗЛОЖУВАЊЕ И ЈАВНА АНКЕТА !?
ЗОШТО ОПШТИНАТА МОЛЧИ !?
Дали сте свесни како ќе се измени составот на населението и што ќе значи тоа за Ѓорче ?

Градоначалниче Aleksandar Naumoski очекуваме одговор !!!

Доколку набрзо нема одговор од општината за повлекување на планот или намалување на висината ќе се одржи мирен граѓански протест !!!
Ова мора да престане !

Локални избори 2021