понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 75
home Скопје

Во Гази Баба доделени судвенции за печки на пелети, од идната година ќе се воведат субвенции за велосипеди, тротинети и чистење оџаци

Во Гази Баба доделени судвенции за печки на пелети, од идната година ќе се воведат субвенции за велосипеди, тротинети и чистење оџаци

Градоначалникот на Гази Баба Бобан Стефковски денес додели решенија за субвенции на печки за пелети за 2021 година.

👉Денес ги доделивме решенијата за субвенции на печки на пелети за 2021 година на жителите на општина Гази Баба во висина од 536.600 денари, средства од буџетот на општината.

📌За следната година во буџетот, средствата за субвенции за печки на пелети ги зголемуваме на 1.500.000 денари.

✅За прв пат во општина Гази Баба следната година воведуваме субвенции за граѓаните за:

🚴‍♂️Велосипеди,

🛴Тротинети,

🔥Чистење на оџаци и

🚘Вградување на уреди за течен гас на автомобили.

🌳🌲Верувам дека со сите овие мерки ќе дадеме придонес во заштитата на животната средина и намалување на загадувањето, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Коронавирус