понеделник, 27. март 2023. Вести денес: 146
home Скопје

Во четврток ќе се прска против комарци во Скопје

Во четврток ќе се прска против комарци во Скопје

Градот Скопје информира дека на 29.08.2019 година (четврток) во раните утрински часови ќе се изврши авионска дезинсекција против ларви од комарци, на подрачјето на градот Скопје. На истиот датум, во текот на денот, ќе се изврши и терестрична дезинсекција против ларви од комарци.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, таа ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

loading...