среда, 21. октомври 2020. Вести денес: 161
home Скопје

Во Аеродром е алармантно: Дознајте каква е состојбата со коронавирусот во сите скопски општини

Во Аеродром е алармантно: Дознајте каква е состојбата со коронавирусот во сите скопски општини

Со коронавирус од почетокот на пандемијата се имаат заразено 9349 скопјани. Во моментов бројот на активни случаи е 2290.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

•Чаир – 96

•Гази Баба – 221

•Аеродром – 456

•Карпош – 392

•Центар – 394

•Кисела Вода – 268

•Ѓорче Петров – 188

•Бутел – 87

•Шуто Оризари – 14

•Студеничани – 3

•Сарај – 16

•Арачиново – 4

•Илинден – 35

•Сопиште – 19

•Чучер Сандево – 7

•Петровец –12

•Зелениково – 6

•Странец – 13

•Нераспределен- 59

Коронавирус