недела, 4. декември 2022. Вести денес: 70
home Скопје

ВМРО-ДПМНЕ ОК Ѓорче Петров и потпретседателот Мисајловски донираа храна и облека во Ѓаконијата при црквата Св. Петар и Павле

ВМРО-ДПМНЕ ОК Ѓорче Петров и потпретседателот Мисајловски донираа храна и облека во Ѓаконијата при црквата Св. Петар и Павле

Денес ОК Ѓорче Петров заедно со потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски, традиционално во Ѓаконијата при црквата Св. Петар и Павле во Ѓорче Петров, донираа храна и облека за народната кујна во која се хранат и помагаат повеќе од 150-мина наши соѓраѓани. Како христијани чија одлика е да се помогне на ближниот, апелираме до сите сожители од Ѓорче Петров и пошироко да ја помогнат Ѓаконијата во храна и облека, се со цел да се помогне на сите оние на кои им е најпотребна, стои во објавата на Фејсбук страницата на ВМРО-ДПМНЕ ОК Ѓорче Петров.

Коронавирус