четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 110
home Скопје

Викендов ќе се прска против комарци

Викендов ќе се прска против комарци

Градот Скопје ги известува граѓаните дека на 20.06.2020 година (сабота) и 21.06.2020 година (недела), во раните утрински часови, на подрачјето на градот Скопје ќе се врши авионска дезинсекција против возрасни форми на комарци.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, прскањето против комарци ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Коронавирус