сабота, 3. јуни 2023. Вести денес: 0
home Скопје

Викендов без струја ќе останат делови од повеќе скопски општини

Викендов без струја ќе останат делови од повеќе скопски општини

Од ЕВН Македонија известуваат дека на ден 15.05.2021 година (сабота) без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 10.00 до 14.00 часот, дел од корисниците од улиците Охридска, Титовелешка, Стеван Цветковски, Преспанска, Раде Јовчевски Корчагин и Маџир Маало. ( општина Центар )

– во периодот од 11.30 до 13.30 часот, корисниците од ул. Тајмишка непарни броеви бр.1а, 1б, 3а, 3б, 5а, 5б, 7а, 7б, 9а, 9б, 11а, 11б, парни броеви бр.2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 и 18, како и корисниците од ул. Коце Металец бр. 100, 102, 104, 106, 108, 110, 139а, 139б, 141а, 141б, 143а и 143б. ( општина Гази Баба )

На ден 16.05.2021 година (недела) без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 05.10 до 08.00 часот, корисниците од индустриска зона Визбегово, како и корисниците од населбите Визбегово, Кучевишка Бара, Скопје Север, Топанско Поле и Топаана, корисниците од цела општина Чаир,  Момин Поток, населба Шуто Оризари, објектот на затворот Шутка, како и поголена територија на општина Бутел – населбите Бутел 1 и Бутел 2. (општини Чаир, Бутел и  Шуто Оризари)

На ден 17.05.2021 година (понеделник) без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 08.30 до 14.00 часот, дел од корисниците од ул.1 и околните улички пред кружниот тек во населба Сопиште. (општина Сопиште)

– во периодот од 09.00 до 16.00 часот, индивидуалните стамбени објекти лоцирани на раскрсница меѓу улиците Босна и Херцеговина и Александар Урдаревски. (општина Бутел)