четврток, 8. јуни 2023. Вести денес: 1
home Скопје

ВИДЕО: Полицијата побара сите вработени во А1 да го напуштат објектот, евакуирана и црквата

ВИДЕО: Полицијата побара сите вработени во А1 да го напуштат објектот, евакуирана и црквата

Неколку објекти меѓу кои и зградата во која се сместени МИА, СЕП, ДКСК, Финансовата полиција, Инспекторатот за животна средина, вечерва се евакуирани. На вработените им е кажано веднаш да излезат од објектите.

Испразнети се и зградите на А1, на МНР и соседните објекти во центарот на Скопје.

Полицијата не дозволува движење на луѓе и возила кон Мавровка, МНТ и МРТ, а блокирани се и околните улици и крстосници. Забележливо е зголемено присуство на полицијата и полициски возила.

Зсега нема официјални информации што точно се случува. Според непотврдени информации, станува збор за дојава за подметнат експлозив.