четврток, 29. октомври 2020. Вести денес: 133
Во живо

Народот против загадувањето на воздухот, протести организирани од ВМРО-ДПМНЕ во 19 часот

home Скопје

Важно соопштение од ЈСП за лицата кои користат јавен превоз

Важно соопштение од ЈСП за лицата кои користат јавен превоз

Од денеска, вторник (6.10.2020 год) на поголемиот дел од автобуските линии се вклучени поголем број возила во однос на изминатиов период, поточно дел од линиите во јавниот превоз почнаа да сообраќаат по летен, делничен возен ред.

Станува збор за линиите 2, 2А, 5, 24, 41, 42, 43, 50, 53, 55А, 57, 63, 63А, 65, 65Б, 67,  163, 165, 167, 180.

Линиите 9, 19, 20 и 23 часот, како и во изминатиов период, продолжуваат да соораќаат по редуциран делничен возен ред.

Останатите линии имаат саботен режим на сообраќање.

Линиите, 25, 25А, 25Б, 28 и туристичката линија „Сити тур“ и натаму се времено укинати.

Прегледот на возниот ред е достапен на веб страницата на ЈСП Скопје www.jsp.com.mk.

Коронавирус