петок, 30. септември 2022. Вести денес: 0
home Скопје

Важна вест за сите кои се возат со автобус: Како ќе сообраќаат градските и приградските линии

Важна вест за сите кои се возат со автобус: Како ќе сообраќаат градските и приградските линии

Јавниот превоз ќе продолжи да функционира до 20 часот, согласно одлуката на Владата за продолжување на одлуката за забрана на движење на населението во период од 20 до 5 часот, заклучно до 27.04.2021 година, информираат од ЈСП.

Билетарниците и центрите за персонализација ќе работат од 7 до 18.30 часот.

И натаму не работи Жичарницата на Водно, а не сообраќаат ниту трите линии до Средно Водно (25, 25А и 25Б), како и туристичката линија „Сити тур“.

Не важи бесплатниот превоз за возрасни лица во вторник, петок, сабота и недела.

ГРАДСКИ ЛИНИИ – последни термини пред 20 часот (од 20-27.04.2021 год)
Линија 2 19.15 ч од Автокоманда 19.25 ч од Сарај
Линија 2А 17.34 ч од Железара 16.48 ч од Сарај
Линија 3 19 ч од Панорама 19 ч Сала Ј.Сандански
Линија 3Б 16.10 ч од Панорама 15.10 ч од Кванташки пазар
Линија 4 19 ч од Хром 18.20 ч од 11 Октомври
Линија 4А 16.25 ч од Усје 17.15 ч од Тафталиџе 1
Линија 5 19.13 ч од Н.Лисиче 19.13 ч од Дексион
Линија 7 19.14 ч од Г.Лисиче 19 ч од Карпош 3
Линија 8 19.20 ч од Влае 18.10 ч од Љуботенски пат
Линија 9 19.30 ч од Кл.центар 19.10 ч од С.Север
Линија 12 19.10 ч од Шишево 19.10 ч од Ск.саем
Линија 13 17 ч од К.Вода 16.25 ч од Железара
Линија 15 19.22 ч од Н.Лисиче 19.22 ч од Карпош 4
Линија 15А 16.12 ч од Н.Лисиче 17.10 ч од Карпош 4
Линија 16 19 ч од Пржино 19.06 ч од Железара
Линија 17 13.05 ч од Островска 13.45 ч од Музеј на сов.уметност
Линија 19 19.20 ч од Карпош 4 19 ч од Ш.Оризари
Линија 20 19.29 ч од Тр.центар 19.29 ч од Ш.Оризари
Линија 21 18.20 ч од Тр.центар 19.10 ч од Бардовци
Линија 22 19.07 ч од Тр.центар 18.56 ч од Лепенец
Линија 22А 19.02 ч од Кл.центар 18.12 ч од Лепенец
Линија 23 19.14 ч од Ченто 19.14 ч од Д.печат
Линија 24 19.16 ч од Припор 19.30 ч од Тафталиџе 2
Линија 27 18.58 ч од Д.печат 19.32 ч од Вардарска
Линија 35 16 ч од Н.Лисиче 16.45 ч од Ст.Север
Линија 41 19.19 ч од Тр.центар 19.27 ч од Драчево Типо
Линија 41А 17.50 ч од Кл.центар 18.40 ч од с.Драчево
Линија 42 19.30 ч од Железара 18.30 ч од с.Драчево
Линија 43 16.40 ч од Д.печат 16 ч од Јужноморавски бригади
Линија 45 19.13 ч од Тр.центар 19.13 ч од Ченто
Линија 50 19.35 ч од Хиподром 19.17 ч од Кл.центар
Линија 57 19.15 ч од Радишани 18.57 ч од Козле
Линија 59 19.05 ч од К.бара 18.15 ч од Карпош
Линија 65В 19.28 ч од Тр.центар 19.28 ч Стајковци, Бр.пат
Линија 65В 17.35 ч од Тр.центар 17 ч од Инџиково
Линија 73 16.20 ч од Ск.Саем 17 ч од Усје.

ПРИГРАДСКИ ЛИНИИ последни терини пред 20 часот (20-27.04.2021 год)
Линија 11 19.20 ч од Тр.центар 18.20 ч Рашче
Линија 11а 18 ч од Тр.центар 19 ч Свиларе
Линија 18 19.15 ч од Тр.центар 18.40 ч од Визбегово
Линија 31 19.30 ч од Тр.центар 18.45 ч од Д.Лисиче
Линија 32 18.05 ч од Тр.центар 18.50 ч од Љубин
Линија 33 15.05 ч од Дом на печат 14.20 ч од Чатал – Д.Лисиче
Линија 47 18.50 ч од Тр.центар 18 ч од Љубанци
Линија 47А 15.05 ч од Тр.центар 15.45 ч од Љуботен до Бутел
Линија 51 18.20 ч од Тр.центар 17.40 ч од Студеничани
Линија 52 19.15 ч од Тр.центар 19.15 ч од Ржаничино
Линија 53 18 ч од Тр.центар 18.10 ч од Кат.бања
Линија 54 17 ч од Тр.центар 17.20 ч од Идризово
Линија 55 18.45 ч од Тр.центар 18 ч од Арачиново
Линија 55А 15.30 ч од Тр.центар 16.05 ч од Брњарци до Автокоманда
Линија 56 18.50 ч од Тр.центар 17.45 ч од Бојане
Линија 58 16.40 ч од Тр.центар 17.20 ч од Добри дол
Линија 58а 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Св.Петка
Линија 58б 18.25 ч од Тр.центар 17.30 ч од Брзовец
Линија 60 18.45 ч од Тр.центар 18 ч од Матка
Линија 61 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Побожје
Линија 62 18.35 ч од Тр.центар 17.40 ч од Огњанци
Линија 63 18.56 ч од Тр.центар 19.10 ч од Мралино
Линија 63а 18.40 ч од Тр.центар 19.30 ч од Ајватовци
Линија 64а 16.20 ч од Тр.центар 17.10 ч од Никиштани до Ѓ.Петров
Линија 65 18.30 ч од Тр.центар 17.30 ч од Раштак
Линија 65а 16.52 ч од Тр.центар 17.32 ч од Страчинци
Линија 65б 18.20 ч од Тр.центар 19 ч од Смилковци
Линија 66 18 ч од Тр.центар 19.05 ч од Бучинци
Линија 67 19.20 ч од Тр.центар 18.50 ч од Зелениково
Линија 68 17.20 ч од Тр.центар 18.40 ч од Сушица
Линија 70 18.45 ч од Тр.центар 18.05 ч од Батинци
Линија 71 19.30 ч од Тр.центар 18.40 ч од Бањани
Линија 74 16.30 ч од Тр.центар 15.30 ч од Количани
Линија 81 18.30 ч од Тр.центар до Горњани17.20 ч од Блаце
Линија 118 18.40 ч од Тр.центар 19.10 ч од Визбегово инд. зона
Линија 160 18.10 ч од Дексион 18.55 ч од Матка
Линија 164 19.20 ч од Волково 19.30 ч од Кучково
Линија 165 19.25 ч од Стајковци 19.30 ч од Виниче
Линија 167 18.15 ч од Зелениково до Н.Село 18.30 ч од Н.Село до Зелениково
Линија 180 19.10 ч од Драчево 17.40 ч од Цветово.

Најнови вести

Коронавирус