сабота, 16. јануари 2021. Вести денес: 0
home Скопје

Утре нема да имаат струја делови од повеќе скопски општини

Утре нема да имаат струја делови од повеќе скопски општини

Од ЕВН Македонија АД, добиено е известување дека на ден 27.03.2019 година  (среда) без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 08.00 до 11.00 часот, дел од корисниците од ул. Црвени Брегови, бараките кај старата општина Бутел, како и објектите на подрачните единици на Министерството за Одбрана, Министерството за Земјоделие и ДИК – Чаир. ( општина Бутел  )

– во периодот од 08.30 до 13.30 часот, објектот на Тинекс – Маркет лоциран на ул. Франк Харкорт – Манинг. ( општина Кисела Вода  )

– во периодот од 08.50до 14.30 часот, корисниците од селата Кожле и Катлановско Блаце, тунелот Катланово, Стари Лозја, Еуроленд – Венгел, како и корисниците од селата Бадар и Чојлија – пат за село Огњанци. ( општина Петровец )

– во периодот од 09.00 до 13.00 часот, дел од корисниците од улиците Кладињача, Беас Куле, Гостиварска и Анастас Коцарев, корисниците од ул. Црногорска – подулица бр.2, како и објектите на градинката Росица и базната станица ВИП. ( општина Ѓорче Петров )

– во периодот од 09.00 до 14.00 часот, корисниците од ул. Алексо Демниевски – подулици бр. 1, 3, 5 и 7. ( општина Ѓорче Петров )

Коронавирус