среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Скопје

Утре без струја делови од повеќе скопски општини

Утре без струја делови од повеќе скопски општини

Заради технички зафати во дистрибутивната мрежа, утре без електрична енергија ќе останат делови од општините Центар, Аеродром, Сарај. Ѓорче Петров, Студеничани и Кисела Вода.

– Во периодот од 09:00 до 15:00 часот корисниците од улиците 4, 6 и 7 во село Батинци, општина Студеничани, корисниците во село Орман, бетонска база „Гранит Сепарација“, и „Магента“, во општина Ѓорче Петров, како и дел од корисниците од улицата Бел Камен, во општина Центар.

Без струја во периодот од 08:30 до 12:30 часот ќе бидат корисниците од улицата Антон Димитров од број 44 до број 60, во општина Кисела Вода.

Во периодот од 12:30 до 14:30 часот прекин во снабдувањето со електрична енергија ќе имаат дел од корисниците од улицата Славејко Арсов во општина Центар, во периодот од 10:00 до 12:00 часот дел од корисниците од улицата Козара, објектите од број 1 до број 26, во општина Центар, а во периодот од 08:30 до 11:00 часот дел од корисниците од улиците Анастас Митрев и Венјамин Мачуковски, во општина Аеродром.

Во периодот од 07:30 до 09:30 часот без струја ќе бидат дел од корисниците од Дрвце Сарај, Клучка Матка, Бензиска пумпа Сар, Пумпа и млекара кривина, фирми Антикор, Адеми Иљаз и Исљам Абази, во општина Сарај, а во периодот од 09:30 до 11:30 часот корисниците од улицата Христо Татарчев-подулица 14, во општина Кисела Вода.

Коронавирус