недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 60
home Скопје

Утре без струја делови од Гази Баба, Карпош и Ѓорче Петров

Утре без струја делови од Гази Баба, Карпош и Ѓорче Петров

Без електрична енергија утре ќе останат корисниците во делови од општините Гази Баба, Карпош и Ѓорче Петров.

РЦУК по известување од ЕВН Македонија соопшти дека во периодот од 07.30 до 15 часот, без струја ќе останат корисниците од ул.„Лазар Поп Трајков“ зградите 17, 18 и 19, во време од 07,30 до 12 часот корисниците од зградата бр.12 на ул. „Трифун Хаџи Јанев“, зградите со броеви 2 и 4 на улицата „Ташко Караџа“, Ветеринарниот институт и околните згради околу трафостаницата Автокоманда-2 во општина Гази Баба.

Во периодот од 08.30 до 11.30 часот без струја ќе останат корисниците од ул.„Алекса Демниевски“ подулицата бр.27 и околните подулици.

Без електрична енергија во периодот од 07.30 до 15 часот ќе останат корисниците од ул.„Митрополит Теодосиј Гологанов“ објектите со броевите од 216 до 226 (само парните броеви), околу ТЦ „Олимпико“ на ул.„Јуриј Гагарин“ објектите со броевите од 103 до 115 (само непарните броеви), хотелот „Ибиш“, а во периодот од 9 до 12 часот, без струја ќе остане стопанскиот објект „Кадис“ во ТЦ Олимпико во општина Карпош.

Во периодот од 9 до 12 часот, без струја ќе останат корисниците од дел на ул.„Ибе Паликуќа“, а во периодот од 12.30 до 15 часот корисниците на дел од ул.„Исаја Маџоски“ објектите околу бројот 42 во општина Ѓорче Петров.