среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 153
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Скопје

УШТЕ ЕДНА ЖИВОТНОСПАСУВАЧКА ДРАМА ВО ЗОО СКОПЈЕ – мајка си го фрлила малото мајмунче во езерото, тоа почнало да се дави (ФОТО)

УШТЕ ЕДНА ЖИВОТНОСПАСУВАЧКА ДРАМА ВО ЗОО СКОПЈЕ – мајка си го фрлила малото мајмунче во езерото, тоа почнало да се дави (ФОТО)
Фото: Горан Анастасовски

Животоспасувачка драма имало во скопската Зоолошка градина, каде што минатата недела вработените буквално враќале во живот едно од бебињата мајмуни, белорак гибон.

Седуммесечено гибонче, отфрлено од мајката, се давело во езерото во зоолошката.

Вработените го реанимирале 40 минути за да го спасат. Сега неговата грижа е доверена на зоо-негувателката Зера Бекировска, која, кога не е на работа, мајмунчето го чува дома.

Оваа негувателка се грижеше, додека беа бебиња, и за павијанот Лука и неговото братче Дино, миленици на многу деца. Нив ги одгледаа вработените во зоолошката, откако мајката ги отфрли.

Целата сторија прочитајте ја на „Нова Македонија

Коронавирус