сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 41
home Скопје

Турканици и ризик од зараза: Пред ЈП Водовод и канализација секојдневно чекаат редици граѓани, Шилегов не превзема ништо

Турканици и ризик од зараза: Пред ЈП Водовод и канализација секојдневно чекаат редици граѓани, Шилегов не превзема ништо

Советникот на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје, Мухамед Ахмети алармира за дополнителна опасност за ширење на коронавирусот.

Вели дека пред ЈП Водовод и канализација секој ден има доги редици на граѓани, се прави гужва и ризикот е голем.

-Пред ЈП Водовод и канализација секој ден има долги редици, групирање на граѓаните чекајќи ред, без држење растојание о што се предизвикува голема опасност за ширење на вирусот Ковид-19. Градот Скопје под итно да најде решение за да е избегнуваат овие гужви. Предлагам да се отворат пунктовите во сите општини на градот Скопје, истакна Ахмети.

Коронавирус