недела, 7. март 2021. Вести денес: 1
home Скопје

Тон ѓубриште на „Скупи“- жителите со рекација, општина Карпош се брани (ФОТО)

Тон ѓубриште на „Скупи“- жителите со рекација, општина Карпош се брани (ФОТО)

Расфрлано ѓубре и отпад и лоша миризба од истото- ова е сликата на скопската улица „Скупи“ кај Психијатриската болница Бардовци.

Наместо слободно да се движат по тротоар, жителите се приморани да го заобиколуваат отпадот кој е на сите страни.

Неколку пати за помош се обраќале и до општината Карпош со која раководи градоначалникот Стефан Богоев, но од таму добиле одговор дека тоа е приватна сопственост и не е под нивна надлежност.

Жителите реагираат дека тоа е јавна површина, за која сметка мора да води општината.

Коронавирус