вторник, 26. септември 2023. Вести денес: 62
home Скопје

Темелковски не сака да попушти за ДУПОТ во Расадник- советниците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата ја блокираа работата на советот

Темелковски не сака да попушти за ДУПОТ во Расадник- советниците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата ја блокираа работата на советот

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во општина Кисела Вода преку својот координатор на советничка група Орце Ѓорѓиевски денеска на советот побарале да се стави на дневен ред точката за поништување на одлуката за ДУПОТ во Расадник и да се започне нова постапка според новиот закон и истата да биде по транспарентна и во неа да учествуваат граѓаните на Расадник, но истата била одбиена.

Имено советниците на ВМРО-ДПМНЕ барале во постапката да учествуваат и советници, но и невладини организации, но од страна на советниците на СДСМ била одбиена оваа точка која не била ставена на дневен ред.

-Ваша задача како градоначалник Темелковски, а и наша задача како советници избрани од народот е да го штитиме интересот на колективот, а колективот се граѓаните во Кисела Вода или конкретно граѓаните на Расадник, а не да се грижиме и да ги задоволуваме апетитите на поединците, вели Ѓорѓиевски.

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ по ова ја напуштиле седницата, а со тоа и ја блокираа работата на советот бидејќи не може да се верификува новиот советник на местото на Христина Оџаклиеска која е нов заменик министер за животна средина, а претходно советник во општината.