вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 83
home Скопје

Стефковски: По цели 25 години се врши целосна реконструкција на резервоарот за водоснабдување во Црешево

Стефковски: По цели 25 години се врши целосна реконструкција на резервоарот за водоснабдување во Црешево

Заедно со претседателот на Советот Дијана Илиевска и новиот в.д директор на ЈКП Гази Баба Добри Петров, утрово направивме увид на градежните работи за реконструирање на резервоарот за вода во Црешево, истакна градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски.

-По цели 25 години се врши целосна реконструкција на резервоарот за водоснабдување на населеното место Црешево. Ревервоарот е со капацитет од 300 метри кубни. Со реконструкцијата се надминува проблемот со губење на вода од резервоарот.

Коронавирус