четврток, 28. мај 2020. Вести денес: 119
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Скопје

Станарите од првиот влез во ТЦ Скопјанка уште не смеат да влезат во домовите

Станарите од првиот влез во ТЦ Скопјанка уште не смеат да влезат во домовите

Станарите на првиот влез во ТЦ „Скопјанка“ на булецарот „Кузман Јосифовски Питу“ број 15 се уште не смеат да влезат во домовите. На лице место се екипи и од Брзата помош, известен е Центарот за упрваување со кризи. Екипи на Министерството за внатрешни работи вршат увид.

Остриот мириз на кој се пожалија граѓаните и се чувстуваше во влезот на зградата ги натера МВР и Противпожарните служби да ги евакуираат сите станари во влезот.

Станарите со мокри крпи и пешкири на устата излегуваа од своите живеалишта.

Коронавирус