четврток, 26. мај 2022. Вести денес: 156
home Скопје

Спремете шишиња навреме: Утре скопска населба ќе остане без вода

Спремете шишиња навреме: Утре скопска населба ќе остане без вода

Во населбата Ново Лисиче во Општина Аеродром од утре ќе има прекин во водоснабдувањето поради изведување технички зафати.

Прекинот ќе биде до завршување на интервенцијата со која е предвидено да се инсталираат „затворачи” кои во иднина ќе обезбедат парцијален прекин на водоснабдувањето, односно само во деловите каде евентуално би се појавил дефект.

– Со ова ќе се надмине досегашниот проблем за прекин на водоснабдувањето во целиот реон, информираат од ЈП „Водовод и канаизација“ Скопје.

Коронавирус