среда, 25. мај 2022. Вести денес: 160
home Скопје

Состојбата со коронавирусот во Скопје е загрижувачка, во овие општини е најалармантно

Состојбата со коронавирусот во Скопје е загрижувачка, во овие општини е најалармантно

Од почетокот на пандемијата со коронавирус се заразиле 12753 скопјани. Во моментов бројот на активни случаи е 4138.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 198
• Гази Баба – 543
• Аеродром – 760
• Карпош – 610
• Центар – 573
• Кисела Вода – 510
• Ѓорче Петров – 351
• Бутел – 201
• Шуто Оризари – 37
• Студеничани – 16
• Сарај – 32
• Арачиново – 8
• Илинден – 72
• Сопиште – 36
• Чучер Сандево – 22
• Петровец –23
• Зелениково -13
• Странец – 27
• Нераспределен- 106

Коронавирус