среда, 27. октомври 2021. Вести денес: 98
Во живо

Изјава на Мицкоски и Папазов

home Скопје

Со коронавирус се заразиле 6156 скопјани: По колку активни случаи има во секоја општина?

Со коронавирус се заразиле 6156 скопјани: По колку активни случаи има во секоја општина?

Од почетокот на коронавирусот се заразиле 6156 скопјани, а во моментов има активни 575 случаи.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје):

• Чаир – 55
• Гази Баба – 72
• Аеродром – 99
• Карпош – 63
• Центар – 62
• Кисела Вода – 57
• Ѓорче Петров – 34
• Бутел – 36
• Шуто Оризари – 23
• Студеничани – 17
• Сарај – 16
• Арачиново – 10
• Илинден – 11
• Сопиште – 4
• Чучер Сандево – 2
• Петровец – 4
• Зелениково – 1
• Странец – 6
• Нераспределен-3

Локални избори 2021