недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 53
home Скопје

Скопје останува жариште на коронавирусот: Во Аеродром има 1079 заразени, во Карпош 923, во Гази Баба 913…

Скопје останува жариште на коронавирусот: Во Аеродром има 1079 заразени, во Карпош 923, во Гази Баба 913…

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје):

• Чаир – 400
• Гази Баба – 913
• Аеродром -1079
• Карпош – 923
• Центар – 893
• Кисела Вода – 803
• Ѓорче Петров – 555
• Бутел – 366
• Шуто Оризари – 93
• Студеничани – 33
• Сарај – 63
• Арачиново -14
• Илинден – 160
• Сопиште – 58
• Чучер Сандево – 47
• Петровец –62
• Зелениково -37
• Странец – 88
• Нераспределен- 145