среда, 25. ноември 2020. Вести денес: 10
home Скопје

Скопје е повторно меѓу првите 10 најзагадени градови во светот

Скопје е повторно меѓу првите 10 најзагадени градови во светот

Дури 4 главни балкански градови се најдоа на светската ,,топ“ листа на 10 најзагадени градови во светот. На 2 место е Белгард, Приштина се наоѓа на 6 место, Скопје е на 8 место, а Сараево на 9 место.

Скопјани деновиве почнаа да го чувствуваат зимското загадување, а поплаки стигнуваат и од охриѓани.

Коронавирус