петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 19
home Скопје

Скопје: До 13 часот најголема излезеност во Ѓорче Петров, најмала во Шутка

Скопје: До 13 часот најголема излезеност во Ѓорче Петров, најмала во Шутка

Околу дваесет проценти се движи излезноста до 13 часот на гласачите во скоспките општини.

Според последниот пресек на Државната изборна комисија, до 13 часот во скопските општини се гласало вака:

Аеродром 20,56

Бутел 20,81

Центар 20, 62

Карпош 20,79

Гази Баба 19,53

Кисела Вода 21,15

Ѓорче Петров 21,47

Чаир 15,64 %

Сарај 13,93

Шуто Оризари 13,07

Засега, најголема е излезноста во Ѓорче Петров, а најмала во Шуто Оризари.

Пред четири години, на локалните избори во 2017 година, на овој пресек на денот, според податоците на ДИК, гласањето изгледало вака:

Центар 33,54

Бутел 28,44

Карпош 34,60

Гази Баба 30,25

Кисела Вода 32,57

Аеродром 33,97

Ѓорче Петров 32,98

Чаир 21,88

Сарај 20,31

Шуто Оризари 19,16

Град Скопје 29,6